Selecteer een pagina

Hier kun je leren hoe je succesvol op jezelf woont.

Rejoice is een kleinschalige beschermende woonvorm voor jongeren tussen 16 en 25 jaar die hulp behoeven bij leven en wonen. Jongeren die verlangen naar een eigen zelfstandig plekje, maar door allerlei oorzaken de vaardigheden missen om dit tot een succes te maken. De vanzelfsprekendheid van een gezond functionerend netwerk wat daarbij kan helpen is door verschillende redenen helaas niet voor iedereen weggelegd. Daar willen wij hen graag in ondersteunen vanuit Rejoice.

 

Wij bieden een "thuis" aan ons eigen huis.

Wij hebben twee huizen waar we in totaal 9 jongeren kunnen opvangen. Deze twee huizen liggen naast ons eigen huis. Dit maakt het tot een veilige woonplek waarin je in niets overvraagd word, maar je wel gezien bent. Wij wonen zelf op nummer 31 en Rejoice 1.0 zit letterlijk vast aan onze eigen woning op nummer 33. Hier kunnen wij 5 jongeren opvangen. Op nummer 27 zit Rejoice 2.0 en daar kunnen wij 4 jongeren opvangen. Door deze nabijheid ben jij niet op allerlei verschillende hulpverleners aangewezen, maar werk je met ons samen. Vanuit een veilige setting gaan we kijken wat jij nog moet en wil leren om zelfstandig wonen haalbaar te maken. Wij geloven dat je binnen 1 tot 2,5 jaar kan doorstromen met nieuw opgedane kennis en vaardigheden naar een eigen woonplek. Dat is ons doel.

 

Rejoice Wonen.

Wij hebben gemerkt dat het moeilijk is om de vervolgstap te maken naar geheel zelfstandig leven en wonen. Het geleerde toepassen en borgen vraagt vaak nog wat langer tijd en ondersteuning. Daarnaast zien we dat er weinig betaalbare woningen zijn voor jongeren. Medio 2022 hebben we voor de jongeren binnen Rejoice een doorstroomplek mogen creëren, namelijk “Rejoice Wonen” aan de Grotestraat in Drunen. Wij hebben hier 9 zorg appartementen kunnen realiseren waar je in principe naar door kan stromen als je zover bent. Dit is afhankelijk van de hulpvraag die je nog hebt en zal voor een periode van maximaal 2 jaar zijn. Dit is dus ook een tijdelijk plek waarbij je zorgvraag voorop staat. Op deze locatie is ook een woning waar de begeleiding woont en dus nabij is.

Door de mogelijkheid die we gekregen hebben om je een prachtige zelfstandigere doorstroomplek te kunnen aanbieden kunnen we ons langer aan elkaar verbinden. Dit zorgt dat we vanuit opgebouwd vertrouwen en veiligheid je het maximale uit dit zorgtraject kunnen laten halen.

 

Ons team.

Werknemers van Rejoice Drunen zijn geselecteerd op visie, openheid, ervaring, deskundigheid en affiniteit met de doelgroep.

​De directie van Rejoice Drunen wordt vertegenwoordigd door Nicole en Franklin ’t Zand. Ons team bestaat verder uit Marjan van Noort, Des’t Zand, Jay ’t Zand en Babs Loos. Op dit moment bestaat ons team uit zes begeleiders.

Wij bieden als kleinschalige zorginstelling ondersteuning middels ambulante begeleiding en beschermd wonen. We kijken naar krachten en talenten, want dat is het vertrekpunt van onze begeleiding. Dit doen wij niet alleen; ook je netwerk speelt hierbij een grote rol.

Nicole

Ik heb jaren als kinderverpleegkundige gewerkt in ‘s-Hertogenbosch, een paar jaar leiding gegeven in een ziekenhuis in Tilburg, daarna als sociotherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, gevolgd door maatschappelijke opvang en Verslavingszorg binnen de Hoop GGZ in Dordrecht. Altijd heb ik met veel plezier gewerkt, maar ook altijd gemerkt dat er meer en tegelijkertijd ook minder nodig was. Meer nabijheid, meer betrokkenheid, meer echtheid, meer duidelijkheid, meer hoop. Minder bureaucratie, minder regels, minder instellingen, minder verschillende hulpverleners, minder oordelen. Met dit verlangen en het zien van de manier waarop veel jongvolwassenen hun weg moeten vinden maar niemand ze de weg wijst ben ik aan de gang gegaan met de gemeente Heusden en andere zorgprofessionals om Rejoice Drunen vorm te geven. We hebben Rejoice gestart vanuit een Christelijke identiteit, omdat dat ons maakt wie wij zijn. Jij mag echter zijn wie jij bent, want dat is Goed. Als je een andere geloofsovertuiging hebt hoeft dat zeker geen belemmering te zijn om je bij ons thuis te voelen.

Franklin

Ik heb 27 jaar bij de politie gewerkt waar ik allerlei functies heb gehad. Denk hierbij aan motorrijder, coach en de mobiele eenheid. In 2011 ben ik als inspecteur bij de politie in Oss gaan werken waar ik mij vooral bezig hield met personeelszorg, dagelijkse aansturing en officier van dienst naast diverse portefeuilles. Doordat we een tweede huis konden beginnen ben ik in 2019 gestopt bij de politie om samen met Nicole verder te gaan met Rejoice. Ik heb toen nog wel als vrijwillger gewerkt als Officier van Dienst en Algemeen Commandant bij risico wedstrijden. In juni 2023 ben ik gestopt. Door de uitbreiding met de locatie op de Grotestraat werd het te druk.  Samen met Nicole hebben we ons huis al een aantal jaren opengesteld als pleeggezin, maar ook als een ontmoetingsplaats voor vrienden en vriendinnen van onze eigen kinderen. Nicole heeft binnen onze kerk ook altijd ruimte gehad om jong volwassenen te ontmoeten en die vervolgens bij ons aan de tafel uit te nodigen, vele mooie momenten met elkaar mochten we zo al beleven. Omdat ik ook echt geniet van de jeugd verzorg ik trainingen bij RKDVC. Hebben we al gezegd dat we met ons hele gezin een onderdeel zijn van F8 events, wij organiseren jeugd events voor en door jongeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook onze Jongens Des en Jay hebben daar een belangrijk aandeel in. 

Marjan

 

Mijn naam is Marjan van Noort, getrouwd, moeder van twee volwassen dochters. Ik leef en werk vanuit God, de bron van liefde en vanuit mijn hart voor (jonge) mensen. Vanaf het begin betrokken bij het ontstaan van Rejoice,  en nu zo’n 4 jaar parttime werkzaam als begeleider/mentor van de jongeren die hier een tijdelijke woonplek vinden. Ik ben opgeleid als ervaringsgericht therapeut. Naast het werken bij Rejoice heb ik mijn praktijk ‘Op Adem’ in Drunen.

Des

Ik ben Des ‘t Zand en nu al enige tijd werkzaam en onderdeel van het team. Echter ben ik er vanaf het begin al bij geweest. Al vrij snel begonnen wij thuis aan een pleeggezin. Voor mij voelde het vrij normaal. Ook omdat ons huis altijd al open inloop was voor al mijn vrienden, familie, buren, vrienden van me ouders en etc. Een extra broer erbij die wij ook nog eens konden helpen aan een mooiere toekomst zag ik wel zitten! Uiteindelijk kwam Rejoice er. Ik heb het bedrijf zien ontstaan en uitgroeien tot de organisatie die het nu is. Al die tijd heb ik veel mogen meekrijgen van de werkprocessen en casussen die op het pad van, in eerste instantie mijn ouders, kwamen. Door eigen opleidingen, ervaringen en huidige opleiding ben ik nu onderdeel van het team. Met deze rugzak, mijn enthousiasme en sterke communicatieve vaardigheden help ik de jongeren graag. Zelf ben ik graag sportief bezig en kijk ik naar mogelijkheden om gezonder te leven met de jongeren waar nodig.

Jay

 

Ik ben afgestudeerd als pedagoog aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn opleiding ben ik werkzaam geweest op een basisschool, in het jongerenwerk en als groepsleiding op een VIC-unit. Hierdoor heb ik mij tijdens mij studie breed kunnen oriënteren als pedagoog. Tevens zijn Franklin en Nicole mijn ouders en ben ik altijd al betrokken geweest bij Rejoice. Na de HAVO had ik toch de keuze gemaakt om International logistics management te gaan studeren in Breda. Deze studie was echter toch niet voor mij weggelegd en ik ben in de tussenperiode meer gaan ondersteunen bij Rejoice. Hier merkte ik dat ik het allerliefste met jongeren werk. Vandaar dat ik toen de keuze heb gemaakt om pedagogiek te gaan studeren. Bij Rejoice kan ik werken met mijn hart en haal ik ook veel voeldoening uit het werk, doordat ik onze jongeren als een professionele vriend meer regie over eigen leven kan geven. Doordat we ook in een familiesfeer werken merk ik dat de jongeren hier ook onderdeel van worden. Ik zie het dan ook als een grote Rejoice familie.

Babs

 

Ik heb in de zomer van 2022 mijn opleiding social work afgerond op avans Hogeschool, te ‘S-Hertogenbosch. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gelopen, waarin ik heb gewerkt binnen de gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Hierin heb ik ervaring mogen doen binnen functies als ambulante hulpverlener, woonbegeleider en persoonlijk begeleider, maar ook heb ik 2 jaar jongeren mogen ondersteunen op een logeeropvang. Daarbij heb ik tijdens mijn opleiding de minor GGZ-agoog afgerond.

Nicole en Franklin (en uiteindelijk dus ook Rejoice) zijn op mijn pad gekomen, doordat ik in 2016 mijn huidige vriend heb leren kennen. Daardoor heb ik de opstart, groei maar ook de jongeren van Rejoice van heel dichtbij mogen meemaken. Het samen leven met de jongeren vanuit een hulpverlenersrol was iets compleet nieuws voor mij. De combinatie van liefde, laagdrempeligheid en het verder kunnen helpen van jongeren door middel van kennis en ervaring is voor mij heel waardevol en tevens ook de basis geworden voor het bieden van de hulpverlening zoals ik het verlang: Vanuit verbinding werken aan een mooie toekomst, omdat ik geloof dat dat (met de juiste stappen) voor iedereen mogelijk is.