Selecteer een pagina

Hoe gaat het in zijn werk:

1. Kennismaken

l

2. Plannen maken

3. Praktische zaken

1. Kennismaken

Voordat we met elkaar kunnen kennismaken is het belangrijk om duidelijk te krijgen of dat begeleid wonen op jouw zorgvraag van toepassing is. Mogelijk zijn er minder intensieve zorgtrajecten voor handen die jou ook voldoende verder kunnen helpen.

Om te kijken wat het beste bij je past is het nodig om eerst contact te zoeken met zorgconsulenten van BIJEEN gemeente Heusden, zij willen dan graag samen met je kijken wat jij nodig hebt.

Zowel de Gemeente Heusden als REJOICE DRUNEN vinden het belangrijk dat jij de best passende begeleiding krijgt op jouw hulpvraag. Blijkt REJOICE wonen niet passend te zijn, dan kunnen we gezamenlijk kijken wat wel het beste bij jou past.

Verslaving is een contra-indicatie voor Rejoice. Dit omdat we geloven dat een verslaving het uitzicht op een succesvolle toekomst in de weg staat. Echter na een traject van afkick ben je zeker welkom omdat we denken dat we het verdere traject wel kunnen begeleiden.

Verder moet je wel leerbaar zijn, en kunnen samenwerken en leven met de jongeren die er al verblijven. Dat je daarin je eigen unieke plaats mag innemen is wenselijk.

2. Plannen maken

Vervolgens ga je met een zorgconsulent van de gemeente Heusden en Nicole om de tafel om een werkplan te maken met de doelen waaraan jij wilt werken. Dat kan gaan over: hoe besteed ik mijn dag, hoe leef ik en eet ik gezond, hoe maak ik mijn huis goed schoon, hoe beheer ik verantwoord mijn financiƫn, hoe herstel ik beschadigde relaties, hoe weersta ik verleidingen die schadelijk voor me zijn, hoe presenteer ik mezelf bij gesprekken, hoe ga ik om met conflicten, wie wil en mag ik zijn, en/of wat heb ik nodig om me thuis te voelen? Zomaar even wat zorgvragen waar we dan met elkaar naar mogen kijken, en waar jij antwoorden op gaat vinden.

We willen aan de slag met de vragen waar jij antwoord op nodig hebt.

De gemeente maakt n.a.v. het gesprek met de zorgconsulent, Nicole en jou een maatwerkovereenkomst met de vragen en doelen die op jou van toepassing zijn.

3. Praktische zaken

De gemeente financiert de begeleiding voor jou. Het kan soms ook zijn dat we extern iemand naast je moeten zetten, denk b.v. aan huiswerkbegeleiding, jobcoach, schuldhulpmaatje en ook dat wordt dan binnen Rejoice in gang gezet.

Jij huurt bij Rejoice een woonplek en krijgt er vanuit nabijheid ambulante begeleiding bij.

Jij betaalt een bijdrage voor de huur, zodat jij jezelf ook verantwoordelijk voelt voor jouw eigen plekje. Het is een all-inclusive plekje, wat betekent dat er voor jou in principe geen verdere kosten bijkomen.

Mocht je om welke reden dan ook de huur niet kunnen betalen dan kunnen we gezamenlijk kijken of we hierin een oplossing kunnen vinden.