Selecteer een pagina

Rejoice is een kleinschalige woonvorm voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die hulp behoeven bij leven en wonen. Jongeren die verlangen naar een eigen zelfstandig plekje, maar door allerlei oorzaken de vaardigheden missen om dit tot een succes te maken. De vanzelfsprekendheid van een gezond functionerend netwerk wat daarbij kan helpen is door verschillende redenen helaas niet voor iedereen weggelegd. Daar willen wij inspringen met Rejoice.

 

Wij bieden een "thuis" aan ons eigen huis.

Rejoice zit letterlijk vast aan onze eigen woning. Door deze nabijheid ben jij niet op allerlei verschillende hulpverleners aangewezen, maar ga je alleen een samenwerking met ons aan. Vanuit een veilige setting gaan we samen kijken wat jij nog moet leren om zelfstandig wonen haalbaar te maken. Wij geloven dat je binnen 1,5 tot 2 jaar kan doorstromen met nieuw opgedane kennis en vaardigheden naar een eigen woonplek. Dat is het doel.

Hier kun je leren hoe je succesvol op jezelf woont.

Nicole

Ik heb jaren als kinderverpleegkundige gewerkt in ‘s-Hertogenbosch, een paar jaar leiding gegeven in een ziekenhuis in Tilburg, daarna als sociotherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, gevolgd door maatschappelijke opvang en Verslavingszorg binnen de Hoop GGZ in Dordrecht. Altijd heb ik met veel plezier gewerkt, maar ook altijd gemerkt dat er meer en tegelijkertijd ook minder nodig was. Meer nabijheid, meer betrokkenheid, meer echtheid, meer duidelijkheid, meer hoop. Minder bureaucratie, minder regels, minder instellingen, minder verschillende hulpverleners, minder oordelen. Met dit verlangen en het zien van de manier waarop veel jongvolwassenen hun weg moeten vinden maar niemand ze de weg wijst ben ik aan de gang gegaan met de gemeente Heusden en andere zorgprofessionals om Rejoice Drunen vorm te geven. We hebben Rejoice gestart vanuit een Christelijke identiteit, omdat dat ons maakt wie wij zijn. Jij mag echter zijn wie jij bent, want dat is Goed. Als je een andere geloofsovertuiging hebt hoeft dat zeker geen belemmering te zijn om je bij ons thuis te voelen.

Franklin

Ik werk als inspecteur bij de politie in Oss, en als sectie commandant bij de Mobiele Eenheid. Samen met Nicole hebben we ons huis al een aantal jaren opengesteld als pleeggezin, maar ook als een ontmoetingsplaats voor vrienden en vriendinnen van onze eigen kinderen. Nicole heeft binnen onze kerk ook altijd ruimte gehad om jongvolwassenen te ontmoeten en bij ons aan de tafel uit te nodigen, en daarin hebben we al vele mooie momenten met elkaar mogen beleven. Omdat ik ook echt geniet van de jeugd verzorg ik keeperstrainingen bij RKDVC in Drunen, en zit ik in een kernteam van de Parousia gemeente in ’s-Hertogenbosch waarin we bedenken en nadenken over wat de jeugd nodig heeft en hoe we dat kunnen bewerkstelligen. Hebben we al gezegd dat we met ons hele gezin een onderdeel zijn van F8 events, wij organiseren jeugd events voor en door jongeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook onze Jongens Des (18 jaar) en Jay (17 jaar) hebben daar een belangrijk aandeel in. Op de foto hieronder zie je ons gezin.