Selecteer een pagina

Rejoice is een kleinschalige beschermende woonvorm voor jongeren tussen 16 en 25 jaar die hulp behoeven bij leven en wonen. Jongeren die verlangen naar een eigen zelfstandig plekje, maar door allerlei oorzaken de vaardigheden missen om dit tot een succes te maken. De vanzelfsprekendheid van een gezond functionerend netwerk wat daarbij kan helpen is door verschillende redenen helaas niet voor iedereen weggelegd. Daar willen wij hen graag in ondersteunen vanuit Rejoice.

 

Wij bieden een "thuis" aan ons eigen huis.

Wij hebben twee huizen waar we in totaal 9 jongeren kunnen opvangen. Deze twee huizen liggen naast ons eigen huis. Dit maakt het tot een veilige woonplek waarin je in niets overvraagd word, maar je wel gezien bent. Wij wonen zelf op nummer 31 en Rejoice 1.0 zit letterlijk vast aan onze eigen woning op nummer 33. Hier kunnen wij 5 jongeren opvangen. Op nummer 27 zit Rejoice 2.0 en daar kunnen wij 4 jongeren opvangen. Door deze nabijheid ben jij niet op allerlei verschillende hulpverleners aangewezen, maar werk je met ons samen. Vanuit een veilige setting gaan we kijken wat jij nog moet en wil leren om zelfstandig wonen haalbaar te maken. Wij geloven dat je binnen 1 tot 2,5 jaar kan doorstromen met nieuw opgedane kennis en vaardigheden naar een eigen woonplek. Dat is ons doel.

 

Rejoice Wonen.

Wij hebben gemerkt dat het moeilijk is om de vervolgstap te maken naar geheel zelfstandig leven en wonen. Het geleerde toepassen en borgen vraagt vaak nog wat langer tijd en ondersteuning. Daarnaast zien we dat er weinig betaalbare woningen zijn voor jongeren. Daarom zijn wij op dit moment bezig met het project “Rejoice Wonen” aan de Grotestraat in Drunen. Wij willen hier 9 zorg appartementen realiseren waar je in principe naar door kan stromen als je zover bent. Dit zal afhankelijk zijn van de hulpvraag die je nog hebt en zal maximaal voor 3 jaar zijn. Dit is dus ook een tijdelijk plek waarbij je zorgvraag voorop staat. Er zal op de locatie ook een woning zijn waar de begeleiding woont. Die dus nabij is. We hopen dat deze appartementen medio 2021 worden opgeleverd.

Door de mogelijkheid die we krijgen om je een prachtige zelfstandigere doorstroomplek te kunnen aanbieden kunnen we ons langer,  met een maximum van 5 jaar aan elkaar verbinden. Dit zorgt dat we vanuit opgebouwd vertrouwen en veiligheid je het maximale uit dit zorgtraject kunnen laten halen.

 

Hier kun je leren hoe je succesvol op jezelf woont.

Nicole

Ik heb jaren als kinderverpleegkundige gewerkt in ‘s-Hertogenbosch, een paar jaar leiding gegeven in een ziekenhuis in Tilburg, daarna als sociotherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, gevolgd door maatschappelijke opvang en Verslavingszorg binnen de Hoop GGZ in Dordrecht. Altijd heb ik met veel plezier gewerkt, maar ook altijd gemerkt dat er meer en tegelijkertijd ook minder nodig was. Meer nabijheid, meer betrokkenheid, meer echtheid, meer duidelijkheid, meer hoop. Minder bureaucratie, minder regels, minder instellingen, minder verschillende hulpverleners, minder oordelen. Met dit verlangen en het zien van de manier waarop veel jongvolwassenen hun weg moeten vinden maar niemand ze de weg wijst ben ik aan de gang gegaan met de gemeente Heusden en andere zorgprofessionals om Rejoice Drunen vorm te geven. We hebben Rejoice gestart vanuit een Christelijke identiteit, omdat dat ons maakt wie wij zijn. Jij mag echter zijn wie jij bent, want dat is Goed. Als je een andere geloofsovertuiging hebt hoeft dat zeker geen belemmering te zijn om je bij ons thuis te voelen.

Franklin

Ik heb 22 jaar bij de politie gewerkt waar ik allerlei functies heb gehad. Denk hierbij aan motorrijder, coach en de mobiele eenheid. In 2011 ben ik als inspecteur bij de politie in Oss gaan werken waar ik mij vooral bezig hield met personeelszorg, dagelijkse aansturing en officier van dienst naast diverse portefeuilles. Doordat we een tweede huis konden beginnen ben ik in 2019 gestopt bij de politie om samen met Nicole verder te gaan met Rejoice. Ik ben nog wel als vrijwilliger verbonden aan de politie als Officier van Dienst en Algemeen Commandant bij risico wedstrijden. Samen met Nicole hebben we ons huis al een aantal jaren opengesteld als pleeggezin, maar ook als een ontmoetingsplaats voor vrienden en vriendinnen van onze eigen kinderen. Nicole heeft binnen onze kerk ook altijd ruimte gehad om jong volwassenen te ontmoeten en die vervolgens bij ons aan de tafel uit te nodigen, vele mooie momenten met elkaar mochten we zo al beleven. Omdat ik ook echt geniet van de jeugd verzorg ik trainingen bij RKDVC in Drunen, en ben eindverantwoordelijk voor jeugd en jongeren van de Parousia kerk in ’s-Hertogenbosch waarin we bedenken en nadenken over wat de jeugd nodig heeft en hoe we dat kunnen bewerkstelligen. Hebben we al gezegd dat we met ons hele gezin een onderdeel zijn van F8 events, wij organiseren jeugd events voor en door jongeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook onze Jongens Des en Jay hebben daar een belangrijk aandeel in. Op de foto hieronder zie je ons gezin.